Nyheder

Norlund A/S går en grønnere tid i møde

Der er fokus på at optimere energiforbruget, hvor adskillige tiltag er med til at sikre at miljøet skånes.

For to år siden blev NORLUND A/S derfor også certificeret indenfor energiledelse, hvilket har til formål at følge virksomhedens energiforbrug for at udpege potentielle områder, hvor det kan anbefales at investere i nyt eller forbedre det eksisterende.

Formålet er naturligvis at vi optimerer det samlede energiforbrug for en ellers energitung savværks-virksomhed som Norlund, og i sidste ende, at vi sparer energi samt ikke mindst udleder mindre CO2.

Også på transportfronten tænkes der grønt. F.eks. er de to ældre gummigeder skiftet ud med de helt nye Volvo L120 og L90, der med nyere forbrændingsmotorer har et markant mindre forbrug, og alle savværkets dieseltrucks er udskiftet med 10 moderne Linde el-trucks.

 

Norlund A/S er det første danske savværk, der maskinsorterer C24 konstruktionstræ

Efter ni måneders grundig planlægning, testning samt videreuddannelse af medarbejderne har savværket Norlund A/S installeret et helt nyt maskinsorteringsanlæg. Det betyder, at vi nu kan maskinsortere C24 konstruktionstræ som de første i Danmark. Når træet sorteres med maskine, sikrer det en ensartet høj densitet i hver enkel planke i forhold til den valgte sorteringsklasse.

Savværket har allerede produceret maskinsorteret spærtræ i C24 siden juni 2017, og lagrene er nu opbygget med alle dimensioner i sortimentet.

”Vi har valgt at lave denne store investering for at kunne imødekomme de stadig højere krav fra det danske marked. Det er derfor med stolthed, at vi nu fremover, som de første i Danmark, kan levere maskinsorteret træ i højeste kvalitet til vores kunder,” siger Jørgen Sølvsten Skriver, adm. direktør for Norlund A/S.

Kontakt

Jørgen Sølvsten Skriver
Adm. Direktør, CEO
+45 9672 5525
+45 2268 6845